Päivitetty: 03.05.2012


MONTE GORDON harjoitusleiri 14.-28.4.2012

LahtiSport35+:n ensimmäinen etelänharjoitusleiri järjestettiin Portugalin Monte Gordossa 14.-28.4.2012. Matkalle osallistui 13 innokasta seuran jäsentä.

Harjoitteluolosuhteet täyttivät toiveemme ja vaatimuksemme. Urheilukeskuksessa oli yleisurheilukenttä, heittokenttä, punttisali, sisähalli ja uimahalli. Ympäristö tarjosi lisäksi monipuolisen maaston pitkänmatkanjuoksijoiden harjoitteluun mm. pinjametsässä ja merenrannalla. Urheilukeskuksen käyttö maksoi reilut 5€ päivässä, joka oli varsin kohtuullinen hinta hyvästä palvelusta.

Sää leirin aikana oli juuri sopiva harjoitteluun; aurinkoista ja pilvistä vuorotellen. Tuuli oli navakkaa, mutta suojaisissa paikoissa lämpötila nousi hellelukemiin. Leiriläisten aamurutiineihin kuuluikin huolellinen aurinkorasvan levitys.

Harjoitteluseuramme oli tasokasta ja monipuolista. Alueella urheili sulassa sovussa nuoria lupauksia, huippu-urheilijoita, vammaisurheilijoita ja...muutama lahtelainen veteraani. Kansallisuuksia oli niinikään monia; ranskalaisia, englantilaisia, saksalaisia, kanadalaisia, ruotsalaisia, suomalaisia jne. Olikin hyvin mielenkiintoista seurata muiden harjoittelua ja nähdä erilaisia harjoitusmuotoja. Aamulla ja illansuussa kenttä oli vilkkaimmillaan, puoliltapäivin muutaman tunnin melko rauhallinen. Koko ajan täytyi kuitenkin olla tarkkana, ettei kävellyt toisten juoksijoiden eteen, tai käyttänyt toisten jo ennalta varaamia ratoja. Hyvät liikennesäännöt mahdollistivat suuren joukon harjoittelun yhtäaikaa.

Ryhmämme jakautui harjoitellessa pienempiin osiin. Heittäjänaiset harjoittelivat kahdestaan, viestijoukkue nelisin ja pitkänmatkanjuoksijat yksin ja yhdessä. Matkat urheilukeskukseen taitettiin juosten, kävellen tai pyöräillen. Harjoittelua kertyikin varmaan jokaiselle leirin aikana huomattavasti normaaliarkea enemmän, koska lämmin ilmasto mahdollisti nopean palautumisen ja arjen kiireet ja velvollisuudet oli jätetty Suomeen. Suuren harjoitusmäärän tunsi kyllä kehossaan, mutta suuremmilta loukkaantumisilta onneksi vältyttiin.

Toki leiriin mahtui myös rentoutumista. Lepopäivänä osa retkeili Sevillassa, osa Farossa. Urheilukeskuksen viereinen kylä, Vila Real St’Antonio oli myös mieluisa ja idyllinen vapaa-ajan vietto paikka. Iltaisin ehti hyvin mm. shoppailemaan, istumaan paikallisissa ravintoloissa illallisella ja nauttimaan merenranta maisemista. Hintataso Portugalissa on Suomea edullisempi, joten tuliaisia kertyikin melkolailla, erityisesti naisille.

Hotelli ei vastannut kaikkia odotuksiamme. Muun muassa aamupalassa ja siisteydessä olisi ollut parantamisen varaa. Toisaalta edullisen hinnan vuoksi puutteet oli helppo antaa anteeksi, varsinkin kun huoneet olivat hyvin tilavat. Hotellin sijainti 3km urheilukeskuksesta, lähes meren rannalla, oli hyvä.

Leiri oli kaikin puolin onnistunut. Muistoihimme jäivät iloinen, innostunut, kansainvälinen urheilijayhteisö, appelsiinipuut, kukat, makeat hedelmät, meren kuohut, ystävälliset portugalilaiset ja aurinko. Portugalin huhtikuu.


Kiitos
Pentti, Hannele, Matti, Kari, Mirja, Seppo, Anneli, Kirsti, Leena, Tuija, Sari, Johanna ja Katriina